Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

afisa-sofi

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

Με την παρουσίαση του βιβλίου «Η αγαπητικιά» της γνωστής διηγηματογράφου, Σόφης Θεοδωρίδου, ξεκινά την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 το νέο πρόγραμμα βιβλιοπαρουσιάσεων, που υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

Πρόκειται για μια σειρά «φιλικών συναντήσεων» για όσους επιθυμούν να συζητήσουν με τον εκάστοτε φιλοξενούμενο συγγραφέα και τους ειδικούς προσκεκλημένους, να μάθουν για τις σκέψεις του, τη ζωή του και τον τρόπο, με τον οποίο βλέπουν οι ίδιοι οι δημιουργοί τον εαυτό τους και την τέχνη τους.

Αξίζει να σημειωθεί βιβλιοπαρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν κυρίως στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου και σε άλλους χώρους της πρωτεύουσας αλλά και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορμύλιας.

Το πρόγραμμα των βιβλιοπαρουσιάσεων, διαμορφώνεται ως εξής:

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 3ος κύκλος αφιερώματος στην πεζογραφία (μυθιστόρημα και παιδικό βιβλίο)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΤΟΠΟΣ

ΩΡΑ

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

03/10/2018

Δημαρχείο

19:00

Η αγαπητικιά

Σόφη Θεοδωρίδου

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

14/10/2018

Επιμελητήριο

19.00

Έρωτες υπέρ μεν αγαν….

Ρένιας Αβαράκη – Αγραφιώτη (Ζάφη Μουταφτσή)

ΕΛΚΥΣΤΗΣ

17/10/2018

Βιβλιοθήκη

19:00

Ο χορός της μοίρας

Έφη Συκιώτη

ΕΝΤΟΣ

23/10/2018

Τουριστικό περίπτερο «Έξη Βρύσες»

19.00

Ισαάκ Μιζάν Αριθμός βραχίωνα 182641

Δημήτριος Βλαχοπάνου

APIROS HORA

24/10/2018

Βιβλιοθήκη

19:00

Περίμενε με θα γυρίσω

Λίνα Σπεντζάρη-Έφη Καγξίδου

ΕΞΗ

05/11/2018

Βιβλιοθήκη

19:00

Αληθινοί και ονειροπόλοι

Γιάννης Γρηγοράκης

ΚΕΡΔΟΣ

26/11/2018

Δημαρχείο

19:00

Η πόλη που δακρύζει

Σοφία Βόϊκου

ΨΥΧΟΓΙΟΣ

17/12/2018

Βιβλιοθήκη

18:00

Κουκλοταξίδια στην χώρα των συναισθημάτων

Κατερίνα Νιζάμη

ΒΑΡΦΗ

«Η αγαπητικιά»

Κόρη καλής αθηναϊκής οικογένειας, η Ρόσα γεννήθηκε ανυπότακτη, όπως μαρτυρούσε και το φλογερό κόκκινο των μαλλιών της, αν και πολλοί απέδιδαν τoν απείθαρχο χαρακτήρα της στο γεγονός πως είχε ανατραφεί με ελευθερία ανάρμοστη, έχοντας μητέρα μια γυναίκα κλεισμένη στον κόσμο της και για πατέρα έναν επιπόλαιο μπον βιβέρ.  

Η νεαρή αριστοκράτισσα θα σοκάρει την οικογένειά της, όταν το καλοκαίρι του 1914 ερωτευτεί τον Χάρη, έναν φτωχό φοιτητή της ιατρικής που κατάγεται απ’ τις τουρκοκρατούμενες ως πρόσφατα περιοχές της Μακεδονίας. Κι ενώ ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται, κι η Αθήνα, η πόλη της, κι η Ελλάδα ολόκληρη σπαράσσονται από τον διχασμό που δημιουργεί η ρήξη Κωνσταντίνου και Βενιζέλου, εκείνη θα ασπαστεί τον βενιζελισμό αψηφώντας τις φιλοβασιλικές της καταβολές και θα βαδίσει σε δρόμους ριψοκίνδυνους, κερδίζοντας για τις επιλογές της από τους συμπολίτες της το ειρωνικό παρανόμι «η αγαπητικιά του Τουρκομερίτη». 

Η ζωή μιας τολμηρής και ξεχωριστής γυναίκας στην ταραγμένη εποχή του Εθνικού Διχασμού και των μετέπειτα χρόνων, η οποία δε θα διστάσει να απαρνηθεί τα προνόμια της κοινωνικής της θέσης και να πάει κόντρα στα επικρατούντα ήθη, ακολουθώντας τα προστάγματα της καρδιάς της.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ κατάγεται από την Αλμωπία, μια μικρή επαρχία του Νομού Πέλλας. Σπούδασε νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη κι εγκαταστάθηκε κατόπιν στην περιοχή καταγωγής της, όπου διαμένει μέχρι σήμερα με την οικογένειά της. Λατρεύει τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία, και πιστεύει πως η αγάπη της για την τελευταία την οδήγησε τελικά στη συγγραφή. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά εννέα μυθιστορήματά της.