Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

dimotikosymboulio1

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στην έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Γαλάτιστας προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου. Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ζήτημα της ασφάλειας και το αίσθημα της προστασίας του πολίτη είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία.
Το Α.Τ. Γαλάτιστας λειτουργεί σε δημόσιο κτίριο εκ διαδοχής παρά του τουρκικού δημοσίου και στεγάζεται στο Δημόσιο Κτήμα Β.Κ. 6 Εφορίας Πολυγύρου εντός του οικισμού της Γαλάτιστας σε έκταση 318,12 τ.μ. με ανέγερση νέου κτιρίου σύμφωνα με την υπαρ. 414/2-2-2000 Οικοδομική Άδεια άρα οι λειτουργικές δαπάνες είναι μειωμένες.
Η περιοχή ευθύνης αστυνόμευσης καλύπτει Δύο πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων με 12 Χωριά και 3 Οικισμούς συνολικού πληθυσμού 9241 κατοίκων.
Η περιοχή ευθύνης είναι η είσοδος της Κεντρικής και της Βόρειας Χαλκιδικής με Εθνική οδό γύρω στα 25 χιλ.με άθλιο οδόστρωμα με πολλά ατυχήματα και ακτίνα εισόδου Τ.Κ. Γαλαρινού και εξόδου Τ.Κ. Μαραθούσας 73 Χιλ.

Η καταγραφή χαμηλής παραβατικότητας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη του τμήματος έστω και αν αυτό υπολειτουργεί με ευθύνη της Διεύθυνσης.
Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ο πολίτης ενημερώνει το τμήμα για κάποιο συμβάν η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί γιατί κάνει υπηρεσία μόνο για τη φύλαξη του κτιρίου με αποτέλεσμα το συμβάν να μην καταχωρηθεί και να μην έχουμε και την αναμενόμενη εξέλιξη.
Επιπλέον το υπάρχον αστυνομικό όχημα που υπάρχει δεν είναι στελεχωμένο για περιπολία και το ίδιο βρίσκεται σε κατάσταση που προορίζεται για απόσυρση.
Με αυτό το τέχνασμα έχουμε την χαμηλή παραβατικότητα διότι οι οργανικές θέσεις του τμήματος να τονίσουμε είναι 17 και έτσι πρέπει να λειτουργήσει στο μέλλον.
Επίσης, η περιοχή μας είναι γεωργοκτηνοτροφική και ορεινή έχοντας την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε αιγοπρόβατα με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω από 1500 μόνιμους κατοίκους αλλοδαπούς
Καλούμε την κυβέρνηση σε επανεξέταση σχετικά με το κλείσιμο του Α.Τ. Γαλάτιστας, όπως επίσης και όλους τους τοπικούς Φορείς, Συλλόγους, Βουλευτές του Νομού, την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής, αλλά και όλους τους κατοίκους να πάρουν θέση και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.
Σε αντίθετη περίπτωση η τοπική κοινότητα αλλά και οι φορείς της δεν σκοπεύουν να μείνουν αδρανείς στην ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής.