Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

thamyriades-edessa

ΟΙ «ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ» ΣΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ EΔΕΣΣΑΣ

Μάγεψε το κοινό της Έδεσσας το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου «ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ» στη συναυλία που πραγματοποίησε στον ιστορικό χώρο του «Παρθεναγωγείου».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Εαρινού Φεστιβάλ Μουσικής» που διοργανώνει το Ωδείο Δήμου Έδεσσας ΔΗΚΕΔΕ. Το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Παρθεναγωγείου, παρακολούθησε «κατανυκτικά» τη συναυλία και χάρισε το ζεστό του χειροκρότημα στις «Θαμυριάδες» οι οποίες υπό την διεύθυνση της Μαρίας Παπαγεωργίου και την Ανίτα Τάνι-Μανούση στο πιάνο, ερμήνευσαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο έργα των : Ν. Σκαλκώτα, Τ. Παππά, Χρ. Σαμαρά, Μπ. Κανά, Φ. Τσαλαχούρη, αγαπημένα τραγούδια των: M. Χατζιδάκι, M.Θεοδωράκη, Β.Τσιτσάνη, καθώς και επιλογές από γνωστές ξένες μπαλάντες.
Στο τέλος της συναυλίας ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, Βασίλης Λαφαζάνης, πρόσφερε βιβλίο με την ιστορία της πόλης του Πολυγύρου στον Δήμαρχο της Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Ο κ. Γιάννου με τη σειρά του πρόσφερε το αντίστοιχο βιβλίο με την ιστορία της πόλης της Έδεσσας και έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στις «Θαμυριάδες», ευχόμενος καλή συνέχεια στο ξεχωριστό έργο τους.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Έδεσσας και του «Εαρινού Φεστιβάλ Μουσικής» κ. Μιλτιάδης Κασσάρας ευχαρίστησε τις «Θαμυριάδες» για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, δήλωσε ενθουσιασμένος για την εμφάνισή τους και προσέφερε ως αναμνηστικό, CD με παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής.