Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

filarmonikes

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με το ζεστό του χειροκρότημα επιβράβευσε το κοινό την προσπάθεια των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, που έδωσαν το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου 2016 την καθιερωμένη χριστουγεννιάτική τους συναυλία.
Σε ένα μελωδικό και συναρπαστικό ταξίδι, που περιλάμβανε χριστουγεννιάτικα και κλασσικά έργα, παραδοσιακά κάλαντα αλλά και ροκ κομμάτια, τα σχήματα του Δημοτικού Ωδείου συνεπήραν τους θεατές στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
Τη βραδιά άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία με κάλαντα βυζαντινά, Ρόδου και Μικράς Ασίας και μαέστρο τον Β. Χάδο. Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιούργησαν τα βιολιά μαγεύοντας με γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Γ. Ιωσιφίδη και Κ. Σπυροπούλου. Ακολούθησε σχήμα φλάουτου με τον καθηγητή, Ν. Κακαϊδή.
Η Μεικτή Χορωδία Πολυγύρου υπό τη διεύθυνση της Μ. Παπαγεωργίου τραγούδησε μεταξύ άλλων κάλαντα από την Κέρκυρα, την Ήπειρο και τις Καστανιές Έβρου.
Η εκδήλωση έκλεισε τρόπο ρυθμικό από τις φιλαρμονικές Γαλάτιστας – Ζερβοχωρίων και IRIS Δήμου Π. Μελά.
Η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, συνεχάρη τα παιδιά και τους καθηγητές τους για την υπέροχη συναυλία, ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» και «Καλές Γιορτές» και μοίρασε δώρα στους σπουδαστές του Ωδείου.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Βορδός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννης Σιμώνης, πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Στο μεταξύ οι μικροί μαθητές μουσικής προπαιδείας και οι μεγαλύτεροι πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου εντυπωσίασαν στην πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που πραγματοποίησαν την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.
Η γιορτή, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου, περιείχε δύο μέρη. Στο πρώτο τα παιδιά 5-7 ετών έπαιξαν τις πρώτες τους νότες στο μεταλλόφωνο με τη συνοδεία της καθηγήτριας τους, Αλίκης Κωνσταντίνου, τραγούδησαν και δραματοποίησαν παραμύθι για τον Άγιο Βασίλη.
Στο δεύτερο μέρος, που ήταν και το πιο συναρπαστικό, οι σπουδαστές πιάνου παρουσίασαν στους γονείς και φίλους τους κλασσικά και χριστουγεννιάτικα έργα υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους, Μαρίας Καλαϊτζή και Χρήστου Ξανθού.
Στο τέλος της εκδήλωσης η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Άγγελος Καραπινίδης, μοίρασαν δώρα σε όλους τους μαθητές του ωδείου.