Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

zog-xav

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΧΑΒΡΙΑ

Ολοκληρώθηκε η μελέτη του φράγματος Χαβρία, όπως προέκυψε μετά τη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την παρουσία και πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα και του Υπουργού Υποδομών Χ. Σπίρντζη.
Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, για το Φράγμα Χαβρία, κατά δήλωση του Υπουργού Υποδομών, δεσμευτήκαν 30.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για την εξόφληση αποζημιώσεων σε σχέση με τις απαιτούμενες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία δημοπράτησης , κατασκευής κ λειτουργίας ενός χωμάτινου φράγματος ύψους 76 μ συνολικού προϋπολογισμού 140.000.000 ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από τον ή την ανάδοχο που θα προκύψει μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία της σύμπραξης των διατάξεων που αφορούν τις συμπράξεις δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ) . Η όλη διαδικασία προβλέπεται να γίνει σε διαφορετικές φάσεις. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης , η μονάδα επεξεργασίας νερού θα αποδίδει ημερησίως προς κατανάλωση 55 χιλιάδες κυβικά νερού και με την ολοκλήρωση των υπόλοιπων φάσεων θα αποδίδονται συνολικά προς κατανάλωση 165 χιλιάδες κυβικά νερού. Στην τελική του μορφή θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει 435 χιλιάδες κατοίκους. Παράλληλα με τη σταδιακή κι ολοκληρωμένη διαδικασία κατασκευής του όλου φράγματος κι των διυλιστηρίων προβλέπεται να αρδεύεται κατά προτεραιότητα ολόκληρη η πεδιάδα της Ορμύλιας. Και συνολικά θα αποδοθούν για το σκοπό αυτό 9 εκατομμύρια κυβικών νερού.
Τέλος για τη διαχείριση όλων των παραπάνω θα συσταθεί ειδικός φορέας με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και του Ελληνικού Δημοσίου, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η αποπληρωμή του όλου έργου θα γίνει σταδιακά από το Ελληνικό Δημόσιο χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση των δημοτών μας.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου τόνισε: «Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η κεντρική και ουσιαστική συνάντηση, για το ξεκίνημα της ολοκλήρωσης των όσων πετύχαμε ως διοίκηση της Νομαρχίας Χαλκιδικής και Δήμου Πολυγύρου με συνεχόμενε γραπτές κι προφορικές παρεμβάσεις ( που κρατούνται στο αρχείο μας), προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών που πραγματικά ανταποκρίθηκαν σε όλα τα παραπάνω με πρωτεργάτη τον παριστάμενο στη σύσκεψη Γενικό Διευθυντή υδραυλικών κι λιμενικών έργων του Υπουργείου Υποδομών κου Αντώνη Κοτσώνη , τον οποίο κι ευχαριστήσαμε δημοσίως.
Εύχομαι η ειλικρινά η ελπίδα που ξεπήδησε μέσα από τη σύσκεψη τούτη να γίνει πραγματικότητα προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Κύριο μέλημα μας είναι να προνοήσουμε κι να διασφαλίσουμε για το μέλλον τη πληρότητα του Δήμου μας σε ύδρευση και άρδευση».