Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

fodsa2018

ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Δράση με τίτλο «Χάρισε ένα δώρο για τις βιβλιοθήκες και για φιλανθρωπικό σκοπό. Παλιά παιχνίδια και βιβλία δεν είναι σκουπίδια» διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Πολυγύρου το διάστημα 15 έως 19 Ιανουαρίου 2018 στα σχολεία του Δήμου και τα Δημοτικά Καταστήματα.
Η πρόταση του ΦΟΔΣΑ, που βρήκε θερμό υποστηρικτή τον Δήμο Πολυγύρου, στοχεύει στην προβολή της έννοιας της επανάχρησης και της έννοιας της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.
Κεντρική ιδέα είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων, που θα χαριστούν από τα παιδιά και όχι μόνο και θα δοθούν τα παιχνίδια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και τα βιβλία σε βιβλιοθήκες σχολείων και συλλόγων.
«Κάποια από τα αντικείμενα, που παλιότερα θεωρούσαμε άχρηστα, πλέον μπορούν να αποκτήσουν νέα χρησιμότητα. Διαθέτοντας προς επαναχρησιμοποίηση βιβλία και παιχνίδια που έχετε βαρεθεί, συμβάλλετε στην προστασία του πλανήτη. Όλα αυτά, που κάποια στιγμή θα κατέληγαν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το φυσικό περιβάλλον, μπορούν να έχουν μια νέα ζωή.
Για αυτό αποφασίσαμε να μαζέψουμε τα βιβλία και τα παιχνίδια που δεν χρειάζεστε πια και να τα διαθέσουμε πάλι προς χρήση. Τα βιβλία θα εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες μας και τα παιχνίδια θα δώσουν χαρά σε πολλά παιδιά.
Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να γίνει αποδεκτή από όλους με σκοπό να κάνουμε τον τόπο μας πιο καθαρό και ανθρώπινο.» τονίζουν σε μήνυμά τους οι Μιχάλης Γεράνης, Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ΚΜ και Αστέριος Ζωγράφος, Δήμαρχος Πολυγύρου.