Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

«Ο ΚΑΠΝΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΑΦΤΟΧΩΡΑ» και «Η ΣΤΑΛΑΧΤΗ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΖΥ» είναι οι τίτλοι των παραμυθιών της Σωτηρίας Κυρμανίδου, που θα παρουσιαστούν το Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στις 18:30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορμύλιας στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσίασης βιβλίων και συγγραφέων που οργανώνει το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» σε συνεργασία με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν η Ρένα Δήμητσα Φιλόλογος και ο Βασίλης Γκαρλής Βιβλιοθηκονόμος.
Στόχος όλων αυτών των δράσεων, είναι τα παιδιά να ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο του βιβλίου, να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους επικεντρώνοντας στο συναίσθημα και τη λογική, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να διασκεδάσουν! Τόνισε η Πρόεδρος του Ν.Π. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου.


«Η ΣΤΑΛΑΧΤΗ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΖΥ»
Η εκδρομή τελείωσε…η καρδιά της έμεινε εκεί. Στο μεσημεριανό τραπέζι, ο λόγος της ήταν ρυάκι…Εξήγησε σε όλη την οικογένεια αυτό που σήμερα έζησε. Ως έξυπνο παιδί που ήταν και με οικογένεια που της είχε εμπνεύσει σωστό παράδειγμα, η απόφαση της θρονιάστηκε στο μυαλό και το χαμόγελο στα χείλη της…
«Ο ΚΑΠΝΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΑΦΤΟΧΩΡΑ»
Ο μικρός Καπνούλης είχε την ατυχία να γεννηθεί σε μία πόλη που όλοι οι κάτοικοι καπνίζουν,μία πόλη στην οποία τα πάντα μυρίζουν πάρα πολύ άσχημα!Ένα πρωινό που μοιάζει να ξημερώνει σαν όλα τα άλλα θα ακολουθήσει τον χαρταετό του στα παιχνιδιάρικα στροβιλίσματά του για να βρεθεί μπροστά σε μία έκπληξη!Δεν είναι όλες οι πόλεις σαν τη δική του,γκρίζες,ρυπαρές και κάκοσμες!Τις πόλεις τις φτιάχνουν οι άνθρωποι και όταν οι άνθρωποι έχουν μυαλό τότε και οι πόλεις είναι υγιείς!
Σωτηρία Κυρμανίδου
Η Σωτηρία Κυρμανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε και ζει στο Σιδηρόκαστρο από μικρή μέχρι και τώρα. Εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός σε πλαίσια Ειδικής Αγωγής και είναι συνταξιούχος από το 2010. Υπηρέτησε και υπηρετεί εθελοντικά φορείς, υπηρεσίες, άτομα και την τοπική κοινωνία. Εϊναι ραδιοφωνική παραγωγός, επί σειρά ετών στο Ράδιο Κιβωτός της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης (www.imsn.gr) με δύο εβδομαδιαίες εκπομπές, “Φυλλομετρώντας και αναπολώντας” και “Συντροφεύοντας”.
Έχει τιμηθεί για το κοινωνικό και συγγραφικό της έργο. Συνεργάσθηκε με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας, ως εκπαιδεύτρια φοιητών. Κείμενα και ποιήματά της καθώς και κριτικές για το έργο της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Προσκεκλημένη για λογοτεχνικά θέματα και για να εκθέσει το συγγραφικό της έργο φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για το έργο της γράφτηκαν, δημοσιεύτηκαν κριτικές από συγγραφείς, ποιητές και ανθρώπους των γραμμάτων. Έλαβε συγχαρητήριες επιστολές από επιφανείς προσωπικότητες: Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, Επίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, Κική Δημουλά κ.α.
Συμμετείχε ως μέλος και ως Πρόεδρος κριτικής επιτροπής λογοτεχνικών-ποιητικών διαγωνισμών. Έχει κληθεί σε σχολεία ανά την Ελλάδα και μέσω του ΕΚΕΒΙ, αλλά και μεμονωμένα προκειμένου να παρουσιάσει το έργο της. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και συμμετείχε σε δράση του για τα δικαιώματα του παιδιού, στη Βιβλιοθήκη Σερρών στις 30 Νοεμβρίου 2015. Ορίστικε μέλος κριτικής επιτροπής για τα βραβεία του ελληνικού τμήματος της IBBY 2015 – έκδοση 2015 (βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού – νεανικού βιβλίου, για εφήβους και νέους). Αναφέρεται στη μεγάλη εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση.

Διακρίσεις:
Δεύτερο βραβείο ποίησης από την Έναωσ Συγγεφέων Νομού Σερρών, 2004.
Τρίτο βραβείο ποίησης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών το 2008, με το ποίημα “Αγάπη”.
Τιμητική διάκριση Διηγήματος το 2008 από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Δεύτερο βραβείο διηγήματος απ΄ την Π.Ε.Λ. το 2009.
Έπαινος από την Π.Ε.Λ., Δελφοί 2011.
Έπαινος διηγήματος στον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό bonsaistories.
Έπαινους για τη συγγραφή παραμυθιών από Δήμο Τρικκαίων, Δήμο Δράμας, Ράδιο Θεσ/νίκης.
Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές, αρκετά παραμύθια και εκπαιδευτικού περιεχομένου βιβλία. Έχει δυο παιδιά, τον Αβραάμ, καθηγητή πληροφορικής και την Ελένη, κοινωνική λειτουργό με μεταπτυχιακές σπουδές και οι δύο. Τη ζωή της ομορφαίνει ο μικρός της εγγονός, Δημήτρης.

Εργογραφία
(2016) Ο Καπνούλης στην αστραφτοχώρα, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2014) Η Σταλαχτή και η Ντόζυ, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2014) Υφάδι ζωής, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2011) Το δελφινάκι νικητής, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2011) Ο κυρ-Δρόμος, οι οδηγοί και όλοι εμείς…, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
(2011) Στα μονοπάτια του πόνου, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2010) Εμπειρίες και στιγμές ζωής με τον Γέροντα Ευσέβιο Βίττη, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2010) Ήμουν του στάβλου ένα άχυρο…, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2010) Πες το με μια ευχή, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2009) Το αστρομαργαριτάρι της αγάπης, Μαλλιάρης Παιδεία
(2008) Το ταξίδι της απορίας, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2006) Το τραγούδι της συγγνώμης, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2004) Η εκπαίδευση στο Δήμο Σιδηροκάστρου 2003-2004, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2004) Κελάρυσμα ψυχής, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2004) Το γιορτάσι της αγάπης, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2003) Ο αετός και το σπουργίτι, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2002) Αγάπης μύρο, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.