Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

panou-vivlio2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Πάνου ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ διοργανώνει ο Θεατρικός Οργανισμός «Πολύτροπον» την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 20:00, στο Θέατρο «Αντιγόνη», στην Ορμύλια.

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» (περίληψη)
Καταχωνιασμένα μυστικά περιμένουν χρόνια για να δουν το φως. Ανομολόγητες πράξεις στιγματίζουν τους ήρωες επηρεάζοντας τις ζωές των απογόνων τους. Το βιβλίο ακολουθεί τη ζωή μιας οικογένειας από τον Οκτώβρη του 1912, λίγες βδομάδες πριν από την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό, μέχρι τη μεταπολίτευση, με ενδιάμεσους σταθμούς τον πόλεμο της Κριμαίας, την μικρασιατική καταστροφή, την κατοχή και τον Εμφύλιο, φτάνοντας μέχρι τα χρόνια της χουντικής επταετίας. Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές, περιπλεγμένο αριστοτεχνικά γύρω από τη Μαρία και τον άντρα της που έζησαν την αγάπη ως απωθημένο και τον έρωτα ως μαρτύριο.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα.
Ο Μάκης Πάνος γεννήθηκε στην Ορμύλια της Χαλκιδικής πριν από μισό αιώνα, μια δεκαετία και… κάτι. Τελείωσε τη Γεωπονική σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έχει έντονη πολιτιστική, συνδικαλιστική αλλά και πολιτική δράση. Τα χρόνια προσφοράς και αγώνων, ως εκλεγμένος πρόεδρος σε φορείς των παραπάνω δραστηριοτήτων, αριθμούν τα τριάντα. Ένα τραγικό γεγονός έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Οι δικοί μας άγιοι οι δικοί μας άγγελοι ήταν μια χειμαρρώδης κατάθεση ψυχής. Έχει γράψει ακόμα το Γουρούνια στην πράσινη τσόχα, καθώς και δυο θεατρικά έργα: Σταμάτα την παρέλαση ρε… και Ο Μάριος… πολιτευτής. Το πρώτο ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη από τον θεατρικό οργανισμό «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ». Αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στην περιοχή της Χαλκιδικής. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.