Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

touve

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥΒΕ «ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»

Την παρουσίαση του βιβλίου του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, Χρήστου Τούβε, «ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου και ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στις 20:00, στο Δημαρχείο.
Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Συλλόγου, Ρούλα Αμαραντίδου, ενώ θα προλογίσει η ποιήτρια, Μαρία Τζίκα. Αποσπάσματα θα διαβάσουν τα μέλη του συλλόγου, Ρούλα Τυροβούζη και Ιφιγένεια Κομπόγιαννου. Την παρουσίαση θα κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα σερβιριστεί finger food με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης γυναικών Πολυγύρου.

Περίληψη
Σε μία αλάνα της Σικελίας, ένα νεαρό παιδί, ο Ροντρίγκο Παλάσιο, δείχνει να έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Φράντσε ή αλλιώς στον σοφό παππού της γειτονιάς του, που τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί.
Μέρα με τη μέρα, ο κύριος Φράντσε μαθαίνει στον Ροντρίγκο, με την μορφή μικρών διηγήσεων και ιστοριών, το νόημα της ζωής. Η επιρροή του είναι τόσο μεγάλη, που τελικά ο Ροντρίγκο καταλήγει ακόμα και στα βαθιά γεράματα να τον σκέφτεται έντονα, ξεκινώντας την συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο “Της Ζωής Τα Παράξενα Παιχνίδια”, για να τηρήσει την υπόσχεση που του έδωσε κάποτε.
Ο Ροντρίγκο μεγαλώνοντας, γίνεται ένας πολύ γνωστός συγγραφέας, μόνο που αθετεί την υπόσχεσή του να γράψει το βιβλίο. Η αρρώστια χτυπάει την πόρτα του συγγραφέα μας και καλείται μέσα σ’ ένα βράδυ, δίπλα στο τζάκι, να προλάβει ν’ αποδώσει φόρο τιμής στον παππού Φράντσε. Είναι τόσο συναισθηματικός αυτό το βράδυ, που οι αναδρομές του στον παρελθόν δεν έχουν καμία συνοχή.
Θα τα καταφέρει;

Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα
O Χρήστος Τούβε κατάγεται από την Θεσσαλονίκη. Έχει γεννηθεί στις 30 Απριλίου του 1983 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος πτυχίων Λογιστικής, Management και μεταπτυχιακού διπλώματος MBA Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι συγγραφέας και στιχουργός. Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη του απόπειρα συγγραφής.