Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

stamatatinparelasire

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΡΕ…

Το θεατρικό έργο του Μάκη Πάνου ανεβαίνει στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Πολυγύρου από το Θεατρικό Οργανισμό Ορμύλιας «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ» την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στις 21:15.
Τιμές εισιτηρίων: 5€ Ενήλικες, 3€ Μαθητικό, Φοιτητικό. Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.

Η υπόθεση του έργου:

«28η Οκτωβρίου του 1969 στο χωριό. Η χούντα των συνταγματαρχών φόβος και τρόμος των δημοκρατικών πολιτών. Τα παιδάκια του δημοτικού σχολείου παραταγμένα, έτοιμα για την καθιερωμένη παρέλαση. Το κρύο τσουχτερό, ο δυνατός αέρας και ο ξαφνικός χιονιάς κάνουν αδύνατη τη διεξαγωγή της παρέλασης. Παρ’ όλα αυτά ο στρατιωτικός διοικητής επιμένει. Μέσα στο χαλασμό, μια αγριοφωνάρα από κάποιον προκαλεί ένταση και αναστάτωση: «σταμάτα την παρέλαση ρε..!» Η παρέλαση διαλύεται, επικρατεί πανικός και ο διοικητής έξω φρενών απειλεί τους πάντες, ακόμα και τους συνεργάτες του, προκειμένου να συλληφθεί ο κομμουνιστής δράστης. Οι υπόλοιποι της εξουσίας με τον αστυνόμο, τον πρόεδρο και τους χωροφύλακες προσαγάγουν ύποπτους για ανάκριση. Κι όλα αυτά ενώ την ίδια βραδιά έχει οργανωθεί ένα παιχνίδι πόκερ στο σπίτι του Μήτσου, στο οποίο συμμετέχει μαζί με άλλους τρεις και ο δράστης της πρωινής επίθεσης στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Στο παιχνίδι ένας παίχτης χάνει ένα ολόκληρο κοπάδι γουρούνια! Οι εξελίξεις γίνονται καταιγιστικές, με ίντριγκες, δολοπλοκίες και απρόβλεπτες ανατροπές με τραγικές προεκτάσεις».

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσούρης, Κοστούμια: Στέλλα Βέκη, Φωτισμοί: Ανδρέας Τσικούρης, Μουσικές Επιλογές και επιμέλεια φωτισμού: Βασίλης Γκαρλής, Σκηνικά: Δημήτρης Τσαμούρας, γεν. Καθηκόντων: Μάκης Πάνος.

Παίζουν: Νίκος Γερακούδης, Δημήτρης Λελεγιάννης, Ανδρέας Τσικούρης, Δημήτρης Παρθενιώτης, Σάκης Καραγκιοζάς, Τζένη Θεοδώρου, Γιάννης Καψάλης, Μάκης Πάνος, Νίκος Δεληάγγελος, Γιώργος Γιωρούδας, Κατερίνα Καμαριώτου, Μένια Γκαρλή, Δημήτρης Κουτσούρης.

Το έργο θα παρουσιαστεί επίσης στη Μεταμόρφωση στις 2 Αυγούστου και στην Παλαιόχωρα στις 5 Αυγούστου.