Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

gppteliki

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων αλλά και τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά προσέλευση θεατών και επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου 2017, στον πεζόδρομο του Πολυγύρου.
Η γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεσμός πλέον για την πόλη, διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και περιελάβανε πλήθος εκδηλώσεων δωρεάν για όλους, όπως χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, δρώμενα για τα παιδιά, ομιλίες, μουσική και τραγούδι, ξεχωριστές γεύσεις, με επίκεντρο την τοπική παράδοση, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής, τον πολιτισμό.
Η χθεσινή τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο γλέντι με τη συμμετοχή όλου του κόσμου που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Νωρίτερα στη σκηνή, στην πλατεία των « Έξι Βρύσεων», χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν με ένα πλατύ χαμόγελο μέλη συλλόγων του Δήμου, για να τους ξεναγήσουν, να τους κεράσουν, να τους μιλήσουν για την παράδοση αυτού του ευλογημένου τόπου. Πίτες, μεζέδες, παραδοσιακά, γλυκά και ποτά, που έφτιαξαν οι γυναίκες αποκλειστικά για τη μεγάλη αυτή γιορτή, έκλεψαν τις εντυπώσεις του κόσμου, που έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τη ζεστή φιλοξενία.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Open Kitchen με επίδειξη ανοίγματος φύλλου για πίτες και παρασκευή πίτας, εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών από ξένα συγκροτήματα. Το Open Kitchen παρουσίασε ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης.
Το απόγευμα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ημερίδα με θέμα «Ελλήνων γεύσεις: από το χτες στο σήμερα» στην Οικία Παραλή με μουσική από το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου. Την ημερίδα επιμελήθηκε η Μαρία Καραμπατάκη, Φιλόλογος, MSC Ιστορίας Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η βραδιά έκλεισε με απονομές στους συμμετέχοντες και φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.
Ο Δήμος Πολυγύρου και το Ν.Π Πρόσωπο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, τους συμμετέχοντες φορείς, τους εθελοντές, τους δημότες και τους επισκέπτες που «αγκάλιασαν» τις εκδηλώσεις καθώς και τους χορηγούς.

Η Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Ιφιγένεια Κυριάκου, στην λήξη ευχαριστώντας ανέφερε, « Η εθελοντική προσφορά και η ομαδική – συλλογική προσπάθεια όλων βοήθησε στην πραγματοποίηση και την επιτυχία της γιορτής με απώτερο σκοπό την καθιέρωση και την εξέλιξή της σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας. Είναι υπέροχο να ξέρουμε ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σε φίλους, για να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα. Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη σας και ευελπιστούμε να συνεχίσετε και στο μέλλον να είστε κοντά μας και να μας στηρίζετε. Ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την 4η γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», η οποία υποσχόμαστε να είναι ακόμη πιο «δυνατή» σε ένταση, έκταση και συλλογικότητα ».