Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

kontessa

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας» σε σκηνοθεσία, Ζαφειρίας Μουταφτσή παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, στις 9:15 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 7ου Φεστιβάλ Πολυγύρου – Καλοκαίρι τέχνης και πολιτισμού.
Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ ενηλίκων, 3 ευρώ παιδικό, φοιτητικό, ανέργων.

Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Ζαφειρία Μουταφτσή
Σκηνογραφία – Μουσική επιμέλεια: Ζαφειρία Μουταφτσή
Φωτισμοί: Γιάννης Κουρούπας
Βασίλης Φαρδογιάννης
Ήχος: Αρετή Φαρδογιάννη
Επιμέλεια εντύπων: Γιώργος Διαμαντουλάκης

Διανομή ρόλων με σειρά εμφάνισης
Κοντέσσα Βαλέραινα: Μαρία Αικατερινάρη, Γριά Όρσολα: Eλένη Αικατερινάρη, Κόντες Μανώλης Βαλέρης: Θανάσης Βορδός, Κοντέσσα Τασία: Ζάφη Μουταφτσή, Παυλάκης: Γιώργος Γκιούρας, Τζώρτζης Πάπουζας: Γιάννης Κουρούπας

Κανταδόροι
Στέλιος Καραγιώρας (κιθάρα, τραγούδι), Λευτέρης Καρατζοβάλης (φυσαρμόνικα, τραγούδι), Νίκος Κατραντσιώτης (μαντολίνο, τραγούδι), Αντώνης Κωνσταντινίδης (ακορντεόν, τραγούδι), Μηνάς Τσομπανόπουλος (κιθάρα, τραγούδι), Στέλιος Καλαϊτζίδης, Αλέξανδρος Καπετάνος, Θανάσης Μπαλάσης, Κώστας Νικολαΐδης, Στάθης Χατζόπουλος (τραγούδι).

Ο ίδιος ο Ξενόπουλος για το έργο του
«Αν οι κυβερνητικοί και οι Σωματειακοί σύμβουλοι ήταν σοφότεροι, πρακτικότεροι να πω καλύτερα, την «Κοντέσσα Βαλέραινα» θα διάλεγαν να πατρονάρουν, ώστε να την ιδεί στο θέατρο κόσμος πολύς και να μάθει απ’ αυτή, πώς πολεμά και πώς πεθαίνει, στην ανάγκη, ο ανώτερος άνθρωπος για την συνείδησή του, τον όρκο του, το Ιδανικό του»…
«Ό,τι κι αν έγραφε ο τύπος, ό,τι κι αν έλεγε ο κόσμος, εγώ δεν θα μπορούσα παρά ν’ αγαπώ αυτό μου το έργο περισσότερο από κάθε άλλο. Το συνέλαβα νέος, το έγραψα άνδρας, το ξανάγραψα μεσόκοπος, το τέλειωσα σχεδόν γέρος. Είναι το έργο όλης μου της ζωής».

Ιστορικό της Θεατρικής Ομάδας
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου, μετρά τριάντα δύο χρόνια δράσης. Τα μέλη της, όλα ερασιτέχνες, με συνέπεια και μεράκι όλα αυτά τα χρόνια, φροντίζουμε να φέρουμε το κοινό του τόπου μας σ’ επαφή με ποικίλα θεατρικά έργα και ένα πλήθος από άλλα αφιερώματα. Από το 1983 έχουν παρουσιαστεί από την ομάδα μας τα έργα: «Μονόπρακτα» (Σκούρτη, Μουρσελά), «Οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ» (Ντάριο Φο), «Η Βεγγέρα» (Ηλ. Καπετανάκη), σε σκηνοθεσία Γιάννη Σταματίου, «Τα παντρολογήματα» (Νικ. Γκόγκολ), σε σκηνοθεσία Χ. Μπαζμπάνη και «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» (Ιακ. Καμπανέλη), «Τα κλειδιά» (Μ. Χάκκα), «Το γαμήλιο εμβατήριο» (Άγγ. Τερζάκη), «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» (Ιάκ. Καμπανέλη), «Καθυστερημένοι νεκροί» (Μ. Φωτόπουλου), «Μικροί Φαρισαίοι» (Δ. Ψαθά), «Τα χειραφετήματα» (Σουρή-Αριστοφάνη σε διασκευή Μ. Μαρέτα), «Τα επτά κουτιά της Πανδώρας» (Β. Ζιώγα), «Το στραβόξυλο» (Δ. Ψαθά), «Η σπασμένη στάμνα» (Έ. Φ. Κλάιστ), «Βγάλ’ τον υπουργό από την πρίζα» (Ερικ Άιντλ σε διασκευή Μ. Ρέππα-Θ. Παπαθανασίου), «Αντιγόνη» (Σοφοκλή), «Ο εαυτούλης μου» (Δ. Ψαθά), «Οι παλαιστές» (Σ. Καρρά) όπως και τα αφιερώματα: «Σαίξπηρ και κλασσική μουσική», «Τσέχωφ και ρωσική μουσική», «Λόρκα και ισπανική μουσική», «Τέννεσυ Ουίλιαμς και τζάζ μουσική», και άλλες μουσικοποιητικές βραδιές αφιερωμένες σε γνωστούς Έλληνες ποιητές καθώς και σε δημιουργούς του τόπου μας, σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Μαρέτα. Tο 2013, ανεβάσαμε το έργο «Πρό(σ)κληση σε φόνο», της Ρένιας Αβαράκη-Αγραφιώτη, σε σκηνοθεσία Ζαφειρίας Μουταφτσή, με βοηθό τη Μαρία Σαράφη. Την επόμενη χρονιά, ένα έργο της ίδιας συγγραφέως, την κωμωδία «το σπίτι της Βαβέλ», σε σκηνοθεσία Ζ. Μουταφτσή. Για φέτος επιλέξαμε ένα κορυφαίο έργο ενός μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, του Γρηγορίου Ξενόπουλου, «Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας».