Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

krimizis

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΈΛΛΗΝΑ AΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΙΜΙΖΗ

Ο Σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων του Γυμνασίου Πολυγύρου διοργανώνει σε συνεργασία με την διεύθυνση του Γυμνασίου μια ιδιαίτερη εκδήλωση- ομιλία για τους μαθητές με θέμα: «Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα: Πενήντα-τέσσερα Χρόνια επί τόπου Εξερεύνησης των Πλανητών» με Ομιλητή, τον Ακαδημαϊκό και παγκοσμίου αναγνώρισης Έλληνα Aστροφυσικό, κ. Σταμάτη Κριμιζή.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Θέατρο για τους μαθητές του γυμνασίου.
Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι ακαδημαϊκός- διαστημικός επιστήμονας με διακεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία ως εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής και με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA, αλλά και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.
Κατάγεται από την Χίο κι έφυγε για σπουδές στην Αμερική γύρω στο 1957.
Είναι ένας άνθρωπος- μέλος μιας ομάδας που έζησε την αρχή της διαστημικής εποχής και βοήθησε στην εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος. Ο μοναδικός επιστήμονας που έχει στο ενεργητικό του αποστολές προς όλους τους πλανήτες. Επικεφαλής ερευνητής στην αποστολή των διαστημικών σκαφών voyager 1 & 2 πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.
Στο βιβλίο του κ. Κριμιζή «Ταξίδι στο ηλιακό σύστημα», που είναι ένα βιβλίο γραμμένο ειδικά για παιδιά περιγράφονται πολλές από τις παραπάνω διαστημικές αποστολές με έναν κατανοητό τρόπο. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ταινία-ντοκυμαντέρ «Το απώτατο σημείο της ανθρωπότητας» όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε κατά κάποιο τρόπο το ταξίδι του voyager. Ο Σ.Γ.Κ έκρινε σκόπιμο να χαρίσει και το βιβλίο του κ. κριμιζή αλλά και την ταινία-ντοκυμαντέρ στο σχολείο ώστε να είναι στην διάθεση των μαθητών και των καθηγητών.