Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

police

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 13 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, που έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής ενώ συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλικράτειας.

Από την αναλυτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης, τηλεφωνούσαν σε σταθερό τηλέφωνο σε σπίτια ηλικιωμένων και προσποιούμενοι είτε το παιδί τους, είτε ακόμα και τον αστυνομικό, προσπαθούσαν να πείσουν τους ηλικιωμένους ότι δήθεν το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου και για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες απαιτούνταν άμεσα μεγάλο χρηματικό ποσό, που έφτανε μέχρι και τις 80.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 27/08/2016 ο 34χρονος τη στιγμή που παραλάμβανε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ από γυναίκα που νωρίτερα της είχαν τηλεφωνήσει, εφαρμόζοντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία και απαιτώντας αρχικά το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε μία ακόμα περίπτωση απάτης, όπου κατάφεραν να αφαιρέσουν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, καθώς και σε 12 απόπειρες απάτης όπου απαίτησαν συνολικά χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 390.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, καθώς και την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.