Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

nped

ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ημέρα αγιασμών ήταν η Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».
Το πρωί στις 09:00 τελέστηκε ο αγιασμός στον Α΄ Παιδικό Σταθμό Πολυγύρου, ο οποίος, στεγάζεται φέτος σε νέο κτίριο στην ίδια περιοχή (Γεν. Νοσοκομείου Χαλκιδικής). Ο νέος χώρος είναι μεγαλύτερος και πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο αγωγής και διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και διευκολύνει το έργο των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για πολλαπλή αξιοποίησή του.
Μία ώρα αργότερα, στις 10:00, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στον Β΄ Παιδικό Σταθμό Πολυγύρου.
Η πρόεδρος του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», Ιφιγένεια Κυριάκου, τόνισε ότι η έναρξη της λειτουργίας των παιδικών σταθμών για τη χρονιά 2017 – 2018 γίνεται χωρίς προβλήματα. «Για πρώτη φορά φέτος εξειδικευμένη δασκάλα μουσικοκηνιτικής έρχεται στους παιδικούς σταθμούς Πολυγύρου, μία φορά την εβδομάδα και θα απασχολεί μία ώρα την κάθε ομάδα. Στόχος είναι η ηχητική ενεργοποίηση των παιδιών με κάθε δυνατό μέσο. Τα παιδία θα έρχονται σε επαφή με ήχους, μελωδίες αλλά και με διάφορα μουσικά όργανα βοηθώντας τα να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τις ρυθμικές αξίες της μουσικής. Είναι μία βιωματική δραστηριότητα που βοηθά τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο αλλά και με το συναίσθημα τους, ώστε τελικά να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τόσο την μουσική, όσο και τους ήχους αλλά και την κίνηση σαν μέσα εκτόνωσης και έκφρασης» τόνισε.
Σημείωσε παράλληλα ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί για τους γονείς πρόγραμμα συμβουλευτικής από ψυχολόγο ενώ τα παιδιά θα εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από παιδίατρο.
Τέλος ευχήθηκε στα παιδιά και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών να έχουν μια δημιουργική χρονιά.
Ακολούθησε ενημέρωση των γονέων και του προσωπικού του σταθμού από τον παιδίατρο, Διονύση Γιώργο, για την πρόσληψη και αντιμετώπιση της ασθένειας της ιλαράς.