Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

liontari

ΔΡΑΣΕΙΣ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ”

Την παράσταση μικτού κουκλοθέατρου, «TO ΦΑΦΟΥΤΙΚΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ» της Καρίνας Ιωαννίδου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήττα, από το Θέατρο ΦΛΕΜΙΓΚ, παρακολούθησαν την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο, τα παιδιά των παιδικών Σταθμών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Μορφωτικού-Πολιτιστικού-Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Οι μικροί θεατές ενθουσιάστηκαν με το έργο, μιας και κούκλες έπαιζαν στη σκηνή του θεάτρου με κανονικούς ηθοποιούς ενώ τα ίδια συμμετείχαν στη δράση σε ένα μαγικό παιχνίδι ρόλων αναπτύσσοντας την κριτική τους ικανότητα και τη φαντασία τους.

Είναι γνωστό -από τον Ηρόδοτο ακόμη- ότι οι «υποκριτικές» δυνατότητες που έχουν οι κούκλες στο θέατρο συναγωνίζονται αυτές των ηθοποιών επί σκηνής. Για έναν απλό λόγο: γιατί εκφράζουν την καθαρότητα της ψυχής των μικρών θεατών και τα παιδιά αυτό το αντιλαμβάνονται, το εισπράττουν και το ανταποδίδουν. Μέσα από ένα ευχάριστο κι ανάλαφρο κλίμα και με γλώσσα κοντά στην παιδική ευαισθησία το έργο προσέγγισε τα παιδιά περνώντας θετικά μηνύματα για την αγάπη και την αξία της φιλίας.

fani1fani2Την προηγούμενη μέρα το Μορφωτικό-Πολιτιστικό-Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου το βιβλίο «Ευτυχώς που σε συνάντησα» της Άννας Φανή. Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος, Αχιλλέας Μεταλούλης και η σκηνοθέτης, Ελένη Πνευματικού.

Στο προγραμματισμό του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» εντάσσονται ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα.