Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

eidiko-kath-par

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος το σχολείο πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων για την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/ τριών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Αρχικά, στις 5 Ιουνίου 2018 επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Αρναίας, όπου μέσα από το εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα “μέλισσας έργα” γνώρισε τον τρόπο ζωής της μέλισσας και δημιούργησαν κέρινες κατασκευές.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το εργαστήριο του μελισσοκόμου κ. Δ. Γεωργάκα και ήρθε σε άμεση επαφή με εργαλεία και βοηθήματα του μελισσοκόμου.
Έπειτα, στις 7 Ιουνίου 2018 η δράση συνεχίστηκε με τον καθαρισμό της ακτής της Γερακινής σε συνεργασία με τον Μ.Κ.Ο. “i sea”.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού “ΑΘΩΣ” όπου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής των πλαστικών μπουκαλιών και εμφιάλωσης νερού.
Τέλος, το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου με συντονίστριες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Σ. Καραδήμου, Μ. Κολέντση και Ά. Τσακουρίδου, κέρδισε το βραβείο ”αισιόδοξης λύσης και μηνυμάτων ελπίδας” καθώς επίσης και το βραβείο “παρότρυνσης σε δράση” σε πανελλήνιο διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή».
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς Σκουπίδια».
και συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έστειλαν 279 ιστορίες από τις οποίες βραβεύτηκαν οι 57.
Η περιβαλλοντική ιστορία του Ειδικού Σχολείου Πολύγυρου είχε τίτλο ”Ο μεταλλένιος έζησε ξανά γεμάτος χαρά”. Τον μεταλλένιο δημιούργησαν οι μαθητές από ανακυκλωμένα μέταλλα και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος ”Τα σκουπίδια ξεσηκώνω ότι βρω το ανακυκλώνω”.