Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

anamniseis002

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ « ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ… ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ!!!»

Μέχρι την Κυριακή 15 Μαΐου θα είναι ανοιχτή για το κοινό η Έκθεση Φωτογραφίας «Αναμνήσεις … μιας πόλης!!!», που οργανώνει το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με τη συμμετοχή της Ομάδας Fb «Παλιές Φωτογραφίες του Πολυγύρου» και του Συλλόγου Νεολαίας Πολυγύρου.
Δεκάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας επισκέφθηκαν χθες, στα εγκαίνια, την οικεία Παραλή, όπου φιλοξενείται η έκθεση. Οι μεγαλύτεροι αναπόλησαν με συγκίνηση στιγμές του παρελθόντος και οι νεώτεροι γνώρισαν πτυχές μιας πόλης, που δεν είχαν δει ποτέ.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, επισήμανε ότι η έκθεση αυτή πραγματοποιείται στην οικεία Παραλή μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να λύσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου. Σημείωσε ακόμα ότι ήδη ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσει η βελτίωση του κτιρίου και να λειτουργήσει ο χώρος ως Δημοτική Πινακοθήκη. Πρόσθεσε τέλος ότι ο Δήμος Πολυγύρου συνεχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση της αγοράς σημαντικών κτιρίων στην πόλη φέρνοντας ως παράδειγμα την απόκτηση του «Ζαμπουνάδικου» στο κέντρο του Πολυγύρου αλλά και την προσπάθεια για την αγορά του διπλανού σε αυτό κτιρίου.

Η πρόεδρος του Μορφωτικού, Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, εξήγησε ότι η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας του ΝΠ με την Ομάδα Fb «Παλιές Φωτογραφίες του Πολυγύρου» και το Σύλλογο Νεολαίας Πολυγύρου. «Η έκθεση καταγράφει την πορεία της πόλης μας μέσα στο χώρο και το χρόνο με φωτογραφίες που αποτυπώνουν όχι μόνο ιστορία αλλά και συναισθήματα». Παράλληλα, όπως είπε, έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα και θα την επισκεφθούν μαθητές των σχολείων του Πολυγύρου, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης και την τεχνική εξέλιξη της φωτογραφίας. «Το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με την συμπαράσταση του Δημάρχου Πολυγύρου, κ. Αστέριου Ζωγράφου, θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια φορέων και πολιτών με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης του τόπου μας» συμπλήρωσε κλείνοντας το χαιρετισμό της.
Εκ μέρους της Ομάδας Fb «Παλιές Φωτογραφίες του Πολυγύρου» ο κ. Θανάσης Μπιλέτσιος επισήμανε ότι οι φωτογραφίες αυτές ανήκουν στον Πολύγυρο και τους πολίτες του και ζήτησε από όσους έχουν στην κατοχή τους τέτοιες φωτογραφίες να εμπλουτίσουν το υπάρχον αρχειακό υλικό.
Τέλος το μέλος του υπό ίδρυση Συλλόγου Νεολαίας Πολυγύρου, Θεανώ Κατερτζή, σημείωσε ότι η Νεολαία συμμετέχει στην έκθεση με υλικό από την ομάδα φωτογραφίας παρουσιάζοντας με μοναδικό τρόπο σημεία της πόλης σήμερα σε αντιπαραβολή με το χτες με στόχο τη σύγκριση του παρόντος με το παρελθόν «Να μάθουμε και να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τον τόπο μας και την ιστορία του!» κατέληξε.
Η Έκθεση Φωτογραφίας «Αναμνήσεις…μιας πόλης!!!» θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαΐου 2016 και θα λειτουργεί καθημερινά με είσοδο ελεύθερη από 19.00 έως 22.00