Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

palios-polygyros

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ « ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ… ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ!!!»

«Ο Πολύγυρος μέσα από στιγμές και πρόσωπα που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός , που ορίζουν κι αναδεικνύουν την πραγματική και ζωντανή ταυτότητά του μέσα στο χρόνο» είναι το αντικείμενο της Έκθεσης Φωτογραφίας «Αναμνήσεις … μιας πόλης!!!», την οποία διοργανώνει το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Στόχος της έκθεσης είναι να καταστήσει γνωστή και συνάμα να αναδείξει τη μακρόχρονη κι επίπονη προσπάθεια μιας ομάδας Πολυγυρινών με πρωτεργάτες τον Στέλιο Καραγιώρα και τον Σάκη Μπιλέτσιο, οι οποίοι μαζί με φίλους και συνεργάτες συνέλεξαν, περιέγραψαν με κατατοπιστικά σχόλια κι ανήρτησαν στη σελίδα του facebook «Παλιές φωτογραφίες του Πολυγύρου» περισσότερες από 170 φωτογραφίες προβάλλοντας γνωστές κι άγνωστες πτυχές της πόλης που ωστόσο είχαν μείνει στο περιθώριο της μνήμης. Τις λεζάντες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην Έκθεση, επιμελήθηκε η φιλόλογος Μαρία Καραμπατάκη.

Επίσης, παλιές φωτογραφικές μηχανές και τεχνικές με χορηγό το κατάστημα «Φωτο-Περικλής» θα πλημμυρίσουν τον επισκέπτη με την αίσθηση της νοσταλγίας μιας άλλης εποχής για τον τόπο μας αποδεικνύοντας ότι κάθε φωτογραφία διαθέτει τη δική της οπτική και αφηγηματική αυτονομία.

Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 18.30. Η Έκθεση Φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στην οικία Παραλή (στον Πεζόδρομο), έναν νέο πολυχώρο καλλιέργειας κι έκφρασης ενδιαφερόντων που φιλοδοξεί να δρα στον χώρο των γραμμάτων και τεχνών παράγοντας και υποβοηθώντας πολιτιστικό και παιδευτικό έργο. Στη διαμόρφωσή του συγκινητική υπήρξε η άοκνη και φιλότιμη προσπάθεια των μελών του Συλλόγου της Νεολαίας Πολυγύρου.

Η Έκθεση Φωτογραφίας «Αναμνήσεις…μιας πόλης!!!» θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαΐου 2016 και θα λειτουργεί καθημερινά με είσοδο ελεύθερη από 19.00 έως 22.00.