Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

fra-30-3-18

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Πολυγύρου και συνάντηση με τον Δήμαρχο, Αστέριο Ζωγράφο, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 η Γαλλίδα εκπαιδευτικός Anne Savignac Vernier του γαλλικού σχολείου Caisse Des Ecoles Nimmes, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, στο οποίο συμμετέχει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου.
Η κ. Anne Savignac Vernier συνοδευόταν από τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, Ιφιγένεια Παρούση, και τις εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Χατζηπαντελή (γαλλικής γλώσσας) και Μαίρη Κολέτα (αγγλικής γλώσσας), με πρωτοβουλία της οποίας πραγματοποιείται το πρόγραμμα, που στόχο έχει τη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ εκπαιδευτικών των δύο χωρών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε θερμό κλίμα, οι συμμετέχοντες τόνισαν την σπουδαιότητα τέτοιου είδους προγραμμάτων, που φέρνουν τους ανθρώπους των δύο λαών πιο κοντά ανταλλάσσοντας ιδέες και εμπειρίες γύρω από την εκπαίδευση και όχι μόνο.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου ευχαρίστησε την γαλλίδα εκπαιδευτικό για την επίσκεψη στο Δημαρχείο τονίζοντας ότι οι ελληνογαλλικές σχέση έχουν μακρά παράδοση. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται στον Πολύγυρο και τη Χαλκιδική επισκέψεις αντιπροσωπειών από τη Γαλλία προάγοντας συνεργασίες σε επίπεδο εκπαιδευτικό, αυτοδιοικητικό και στον τομέα του τουρισμού.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.