Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

paidiki8

ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Σειρά έργων κάνει γνωστά με αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο facebook ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος. Πρόκειται για την νέα παιδική χαρά στον Πολύγυρο, το γηροκομείο και άλλα έργα υποδομής.
Όπως σημειώνει:
“Από το 1999 και μέχρι πριν από λίγο το όνειρο ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Γηροκομείου φάνταζε ανεκπλήρωτο, αφού δεν έγινε καμία εργασία, εδώ και είκοσι χρόνια σε αυτό.
Ύστερα από επίπονες μεν, συντονισμένες δε προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου μας, καταφέραμε να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση κι λειτουργία του με το ποσό των ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ (3.143.000,00 Ευρώ).
Δημοπρατήθηκε άμεσα κι αφού ξεπεράσθηκαν και οι δομικές του δυσκολίες ξεκίνησαν οι εργασίες ολοκλήρωσης και παράδοσης τόσο του κτιρίου όσο και του περιβάλλοντα χώρου αυτού, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του Νέου Δήμου Πολυγύρου.
Η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος κατά την οποία αξίζει στον καθένα να ζει με αξιοπρέπεια σε κατάλληλες συνθήκες μέσα από τις οποίες να του δίνεται η ευκαιρία να εκφράσει την μοναδικότητά του, να απασχοληθεί δημιουργικά και να απολαύσει μια ποιοτική ζωή. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε στο Γηροκομείο μας, με τη δημιουργία ιατρείων, φυσιοθεραπευτηρίου, χώρων ψυχαγωγίας και κάθε άλλης δραστηριότητας που θα ωφελήσει τα μέλη του.
Η ηλικία και η ανάγκη υποστήριξης δεν μπορούν ποτέ να είναι η αφορμή για επιβολή περιορισμών.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων Τρίτης Ηλικίας καθώς και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους, από μέρους μας, θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και διαρκής.
Ας μη προσθέτουμε μόνο χρόνια στη Ζωή αλλά Ζωή στα χρόνια.!
Για την νέα παιδική χαρά επί της Ασκληπιού τονίζει:
“Όπως είχαμε προαναγγείλει ολοκληρώθηκε η πρώτη μεγάλη παιδική χαρά επί της οδού Ασκληπιού στον Πολύγυρο. Η νέα Παιδική Χαρά, είναι πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονο, ασφαλή εξοπλισμό και πιστοποιημένη με ISO. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προδιαγραφές που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών. Αναμένεται δε και η τυπική πιστοποίησή της από την αρμόδια επιτροπή για την επίσημη έναρξή της.
Τη σκυτάλη παίρνουν και τα υπόλοιπα Τοπικά και Δημοτικά διαμερίσματα στις περιοχές Μαραθούσας, Γεροπλατάνου, Σανών, Δουμπιών, Κρήμνη κ.λ.π
Εύχομαι, οι μικροί μαθητές να απολαύσουν στιγμές ξεγνοιασιάς, χαράς και δημιουργικού παιχνιδιού, στη νέα Παιδική Χαρά, μεταδίδοντας και σε όλους μας θετική ενέργεια, αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο. Τα χαμόγελα των παιδιών που πλημμύρισαν το χώρο της παιδικής χαράς είναι ότι πιο αισιόδοξο μπορώ να σκεφτώ.
Να τη χαρείτε και να την προσέχετε.
Τέλος ανακοινώνει την δημοπράτηση των ακόλουθων έργων τονίζοντας:
«1) Στις 17-4-2019 η «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ», με συνολικό προϋπολογισμό 3.500.000 Ευρώ.

2) Στις 19-4-2019 «ΕΡΓΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» και ειδικότερα δύο γεωτρήσεις στις Καλύβες καθώς και αντικατάσταση αγωγού αμιάντου στην εν λόγω περιοχή, με συνολικό προϋπολογισμό 1.032.362 Ευρώ.

3) Στις 22-4-2019 «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΜΥΛΙΑΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 490.193,55 Ευρώ.

4) Στις 19-4-2019 «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ», με συνολικό προϋπολογισμό 219.579,09 Ευρώ.

Θεωρούμε ότι τα παραπάνω έργα θα βοηθήσουν τα μέγιστα, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.
Στόχος μας η ποιότητα ζωής όλων μας».