Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ξεκίνησε και στη Χαλκιδική η λειτουργία του νέου μοντέλου σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης. Πρόκειται για την Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.), που μπορεί να μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού και με τον εξοπλισμό που διαθέτει να παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες. Το νέο εγχείρημα παρουσιάστηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, σε ειδική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και της αυτοδιοίκησης.
Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
IMG 3541Όπως τόνισε κατά την παρουσίαση το νέου θεσμού ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, Θεολόγος Τζουμαϊλής, αποστολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων είναι η συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών, η εξυπηρέτηση των πολιτών με αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων καθημερινού χαρακτήρα, η ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και η παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στο κοινό.

 

Προγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας

Δευτέρα: Νέος Μαρμαράς, Συκιά, Σάρτη
Τρίτη: Ουρανούπολη, Ιερισσός, Στρατώνι, Ολυμπιάδα, Στρατονίκη, Στάγειρα, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι
Τετάρτη: Όλυνθος, Σήμαντρα, Άγιος Παντελεήμονας, Ν. Τένεδος, Ν. Τρίγλια, Ελαιοχώρια, Ν. Σίλατα, Πετράλωνα, Ν. Γωνιά
Πέμπτη: Ν. Φώκαια, Άθυτος, Καλλιθέα, Κρυοπηγή, Πολύχρονο, Χανιώτη, Πευκοχώρι, Αγία Παρασκευή, Ν. Σκιώνη, Φούρκα, Σίβηρη, Κασσανδρινό
Παρασκευή: Νέος Μαρμαράς, Συκιά, Σάρτη
Σάββατο: Αμμουλιανή