Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

taxiaou

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Τη βουλευτή του Ποταμιού, κα Χριστίνα Ταχιάου, που ηγήθηκε σχετικού κλιμακίου, υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης ο Δήμαρχος Πολυγύρου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κα Ταχιάου για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου αλλά και για τα προβλήματα, που καλείται να αντιμετωπίσει κυρίως εξαιτίας της παύσης χρηματοδότησης των μεγάλων έργων, που εκτελούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Έκανε μάλιστα αναλυτική αναφορά σε όλα τα παραπάνω έργα περιγράφοντας τις δυσκολίες του καθενός ξεχωριστά εξηγώντας ότι οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη, να αποπληρώσουν τη συνέχιση των έργων με δικούς τους πόρους, οι οποίοι στην πράξη δεν υπάρχουν. Ζήτησε ακόμη τη δική της παρέμβαση και πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να εξασφαλιστεί μια κανονική ροή χρηματοδότησης με σκοπό να παραδοθούν στην κοινωνία του Δήμου και της Χαλκιδικής τα ζωτικά αυτά έργα, που αφορούν μεταξύ άλλων τις βασικές υποδομές, το περιβάλλον, την εκπαίδευση κλπ.
Η κ. Ταχιάου σημείωσε ότι η κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, έχει δημιουργήσει οικονομική ασφυξία σε κάθε τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου η Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο και δεσμεύτηκε να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος της χρηματοδότησης των έργων του ΕΣΠΑ.
Την κ. Ταχιάου συνόδευσαν η κ. Μαρία Παπαδημητρίου, υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, δημοτική σύμβουλος Κασσάνδρας και ο τέως Δήμαρχος Πολυγύρου, Νικόλαος Βασιλάκης.