Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

prosklisi thes

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ-ΕΚ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕΝ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Εικονική Επιχείρηση Πληροφορικής “GreenPC” του ΕΠΑΛ-ΕΚ Πολυγύρου θα συμμετάσχει στην εμπορική έκθεση που διοργανώνονται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) με τίτλο «Trade Fair 2016».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, (10:00 πμ- 3:00 μ.μ, 8 Απριλίου 2016, Mediterranean Cosmos), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

epal2016Την εικονική μας επιχείρηση θα εκπροσωπίσουν οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Πολυγύρου μαζί με τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και τη μέχρι τώρα δράση της επιχείρησης.

Ειδικότερα το όραμα / στόχος της επιχείρησης είναι η εφαρμογή του τρίπτυχου “Ελάττωσε – Επαναχρησιμοποίησε – Ανακύκλωσε” στον εξοπλισμό Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο αυτό οι παρεχόμενες υπηρεσίες της εικονικής επιχείρησης είναι οι ακόλουθες:

· συλλογή απαξιωμένου (και όχι μόνο) εξοπλισμού πληροφορικής με στόχο την επανάχρηση του

· ανακατασκευή και επανάχρηση των υπολογιστών που είναι σε θέση να λειτουργήσουν για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου, σε διαφορετική περίπτωση αποσυναρμολόγηση και αξιοποίηση ως ανταλλακτικών των χρήσιμων εξαρτημάτων τους

· εμπορία (σε συμβολικές τιμές) κάποιων εξαρτημάτων ή ανακατασκευασμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών με στόχο το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων να διατεθεί σε δράσεις αλληλεγγύης, με ιδιαίτερη έμφαση φέτος στην ενίσχυση των οργανώσεων που βοηθούν τους πρόσφυγες.

· ανακύκλωση του εξοπλισμού που δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί (στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου)

Η εικονική επιχείρηση του ΕΠΑΛ-ΕΚ Πολυγύρου θα αξιολογηθεί μαζί με τις υπόλοιπες εικονικές επιχειρήσεις από κριτική επιτροπή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων /JA GREECE για να αναδειχθεί το «Καλύτερο Μαθητικό Περίπτερο 2016». Για την αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η παρουσίαση και η εκτιμώμενη απήχηση που μπορούν να έχουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους στην κοινωνία. Τον Ιούνιο, στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, θα αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016», η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 25-28 Ιούλιου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.