Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

lyssa2

ΡΙΨΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ

Eναέριες ρίψεις – διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας πραγματοποιούνται από σήμερα 6/4/2016 στις ακόλουθες περιοχές της Χαλκιδικής: ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΔΟΥΜΠΙΑ, ΣΑΝΑ, ΚΡΗΜΝΗ, ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ, ΡΙΖΑ, ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΧΩΡΙ, ΑΓ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, ΟΛΥΝΘΟΣ, ΑΓ. ΜΑΜΑΣ, ΚΑΛΥΒΕΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΓΕΡΑΚΙΝΗ, ΨΑΚΟΥΔΙΑ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΟΡΜΥΛΙΑ, ΒΡΑΣΤΑΜΑ, ΚΕΛΛΙ, ΜΕΤΑΓΚΙΤΣΙ, ΠΛΑΝΑ, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ, ΓΟΜΑΤΙ, ΔΕΒΕΛΙΚΙ, ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ, ΝΕΑ ΡΟΔΑ, ΤΡΥΠΗΤΗ, ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ, ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΟΡΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΝΙΚΗΤΗ.

Οδηγίες προφύλαξης για τους ανθρώπους:

ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ.
Αν βρείτε ένα εμβόλιο δόλωμα κατά τη διάρκεια του περιπάτου, της άθλησης κ.λπ. (στο δρόμο, στο προαύλιο, στο μονοπάτι, στο χώρο άθλησης) τότε πρέπει:
Μόνο εάν είναι απαραίτητο να πιάσετε το δόλωμα αυτό να γίνει αποκλειστικά με γάντι ή πλαστική σακούλα και να το μεταφέρετε σε μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή ώστε να μην έρθει. σε επαφή με ανθρώπους.

ΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ.

Οδηγίες προς τους κατόχους ζώων (κτηνοτρόφους, κυνηγούς, ιδιοκτήτες σκύλων):
Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα σκυλιά διότι αν το εμβόλιο δόλωμα καταποθεί η ανοσία γίνεται στη στοματική κοιλότητα και η ουσία καταστρέφεται στη συνέχεια από τα γαστρικά υγρά.
Για οποιοδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Κτηνιατρικής Χαλκιδικής στα τηλέφωνα 2371351486, 51313, 51489.